Recensie | Bijzondere vertelsels, Ransom Riggs

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende Bijzondere vertelsels in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.
Tien geweldige verhalen, prachtig geïllustreerd door de bekroonde Andrew Davidson, bekend van de Harry Potter-boeken. Een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

four-stars
Bijzondere vertelsels geschreven door: Ransom Riggs
Bladzijden: 219
Uitgeverij: Clavis | februari 2017
Genre: Fantasy & Magic, Young Adult
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Andrew Davidson
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Bijzondere vertelsels | De cover

Dit boek is prachtig! Een donkergroene hardcover met geweldige illustraties gedrukt in goud! Elke zijde van dit boek is mooi! Zo vind je op de achterkant ook een mooie gouden illustratie van een zakhorloge en vind je dezelfde dividers die Ransom in zijn andere boeken heeft gebruikt. Een prachtige hardcover zonder dustjacket die je verbeelding al meteen aanspreekt.

Een absolute cover buy!

Bijzondere vertelsels | De binnenkant

Zodra je het boek openslaat vind je aan de binnenkant ook meteen een prachtige omslag gevolgd door een pagina met een machtig mooie Ex Libris stempel.

In het voorwerk (een echte letterliefhebber leest deze ook) raak ik al meteen wat verliefd op dit boek! bijzondere vertelselsEn zo gaat het door met een bericht aan de lezer van de uitgever. Al dit extra’s maakt dat je meteen jezelf verbonden voelt met dit boek, en dan heb je dus het echte voorwoord nog niet eens gelezen!

Het boek zelf is een verzameling van 10 korte verhalen. Over het algemeen vond ik alle verhalen een toevoeging aan de Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children trilogie. Sommige waren wel meer favoriet, De vrouw die spookvrienden zocht en Het meisje dat nachtmerries kon temmen staan bij mij bijvoorbeeld bovenaan!

Ik kan echt immens genieten van de kronkels uit Ransoms brein! Hoewel zijn verhalen natuurlijk vol fantasie zitten merk ik ook altijd wel een moraal in het verhaal! Samen met de prachtige illustraties vind ik dat dit boek bij elk kind wel op de plank thuishoort! Het past voor mij perfect tussen mijn favoriete sprookjes!

Als je genoten hebt van de trilogie ga je ook zeker genieten van de Bijzondere vertelsels! En heb je ze nog niet gelezen? Begin er dan maar gauw aan want ze lezen heerlijk weg!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments