Blogtour | Alles wat ze aanraakt, Jennifer L. Armentrout

Blogtour | Alles wat ze aanraakt, Jennifer L. Armentrout

Blogtour | Alles wat ze aanraakt, Jennifer L. Armentrout

Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout is een duister en modern sprookje over een meisje dat plotseling een heel bijzondere gave heeft.
Doodgaan is kut – daar weet Ember McWilliams alles van. Na een noodlottig auto-ongeval heeft haar zusje haar teruggehaald, maar niet zoals het vroeger was. Alles wat Ember aanraakt, gaat dood. Dus leeft ze volgens een no-touch policy voor alles wat leeft. Dus ook jongens. Dan ontmoet ze Hayden. Hij zegt dat haar vloek een gave is en dat hij haar kan helpen die onder controle te krijgen. Het blijkt dat ze daar heel wat voor over moet hebben, maar dat heeft ze ook. Ze zou er alles voor geven om weer eens haar zusje te mogen knuffelen. En zoenen met Hayden, dat zou ze ook best graag willen…
Alles wat ze aanraakt is een spannende standalone van topauteur Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen van haar de populaire Lux-, Origin- en Wacht op mij-series.

three-stars
Alles wat ze aanraakt geschreven door: Jennifer L. Armentrout
Bladzijden: 332
Meer van deze auteur: Bitterzoet (The Dark Elements, #0.5), Witheet (The Dark Elements, #1), Wacht op mij (Wait for you #1), Ga voor mij , Blijf bij mij
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9 February 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Marijne Thomas
Uitgave: eBook
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Oh wat moeilijk!

Een blogtour is altijd zo geweldig om aan mee te mogen doen en het liefst wil je dan dat het een 5 sterren boek is! Maar helaas, soms is het boek minder goed dan je verwacht had en in deze recensie vertel ik je waarom ik het helaas geen 5 sterren kon geven. Deze recensie bevat wel enkele spoilers, je bent bij deze gewaarschuwd!

Ik heb geprobeerd om twee meningen te geven. Het eerste dat je leest is mijn mening over dit boek waarbij ik het boek bekeek als iemand die niet bekend is met Twiligt of X-men. Daarnaast kun je mijn mening lezen wanneer je deze boeken/strips wel kent. Die tweede zal zeker meer spoilers bevatten!

Wat vind ik van de cover

Normaal gesproken storen echte mensen op de cover me intens. Bij ‘Alles wat ze aanraakt’ valt het me minder op, wellicht dat de tekst ‘een gave of een vloek’ me zo nieuwsgierig maakte dat ik voorbij het model kon kijken. Als ik dan goed de cover bekijk ben ik wel blij te zeggen dat het model qua beschrijving beter is gekozen dan die op het origineel.

Wat vind ik van het verhaal

Laat ik vooraf even melden dat dit boek oorspronkelijk uit 2012 komt, vroegah! Het is dus op het moment dat ik dit lees 9 jaar oud en dat is te merken want het voelt als allerlei verhalen die ik al ken.

De synopsis zet je ook een beetje op het verkeerde been want het begint allemaal niet doordat Hayden zegt dat haar vloek een gave is en dat hij haar hier mee kan helpen. Ember gaat hier ook niet op in omdat ze er alles voor over heeft om weer eens met Olivia te knuffelen.

Ze word na een heftige gebeurtenis gewoon gekidnapt met haar hele gezin!

Wanneer je geen Twi-hard bent (geweest) zoals ik, en ook geen X-men fan bent dan kan het wel eens zo zijn dat je dit boek gewoon geweldig gaat vinden. Het bevat namelijk de aardige dosis drama die je nodig hebt in een boek en er is ook een soort van insta love aanwezig voor degene die niet zonder liefde kunnen.

Een complot, schurken of mensen met goede bedoelingen?

All of the above en jij blijft als lezer je natuurlijk non stop afvragen wie er nu echt de slechteriken zijn en of je überhaupt iemand kunt vertrouwen door dit verhaal heen.

Als ik geheel objectief naar het verhaal zou kijken zonder onderstaand genoemde punten dan is het heus een 4 sterren waard. Geen 5 omdat het toch op sommige stukjes een beetje te cheesy is en ik aan het einde toch echt een wtf momentje had! Ik ging direct kijken of er wellicht een tweede deel van zou gaan komen maar dit bleek toch echt een standalone te zijn.

Hier was het verhaal naar mijn mening niet goed genoeg voor afgerond. Het zoete eind laat iets te veel vragen openstaan om een bevredigende standalone te zijn en daarom zou ik er tot dit moment dus 4 sterren voor hebben gegeven.

Met een kanttekening dat wel!

Hoewel ik me ontzettend heb geïrriteerd aan het personage genaamd Phoebe had ik toch verwacht dat er iets meer aandacht aan haar besteed zou worden, Op het moment dat Ember ziet dat ze zichzelf beschadigt had de auteur hier iets meer mee moeten doen dan enkel door meerdere mensen te laten zeggen dat ze het zwaar heeft door alle emoties. Alsof het oké is om maar in jezelf te snijden als je het zwaar hebt met emoties? Er verder geen hulp nodig is voor dit meisje wat blijkbaar zwaar in de knoop zit gezien de absurde dingen die ze doet? Een beetje een gemis dat de auteur dit als een simpel feitje neergooit maar verder niks doet aan dit symptoom van een psychiatrische aandoening.

Maar dan mijn andere mening!

En hier komen dus echt wel wat spoilers voorbij, druk dus alleen op doorlezen als je wat spoilers niet erg vind. Ik verklap geen grote plots of dergelijke maar moet wel enkele dingen vermelden om mijn mening duidelijk te maken.

En dit allemaal is dus de reden dat ik eindig met de volgende conclusie:

Leest absoluut lekker weg, zoals we niet anders gewend zijn van Armentrout. Het bevat een aardige dosis drama en liefde, de basis ingrediënten die je nodig hebt in een succesvol boek – Kwante in Wonderland

Echter, als je eerder genoemde boeken/strips of films kent dan ga je wellicht van tijd tot tijd jezelf niet kunnen verliezen in het verhaal maar te veel vergelijken zoals ik deed. Helaas hierom voor mij niet haar beste werk.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Nou was ik verliefd op twilight, eigelijk hebben die boeken mijn liefde voor lezen opgelaaid.. waarschijnlijk ook mijn verslaving aan overdosis romantiek!

    De lux serie vond ik indd ook niet vergelijkbaar. Misschien ook omdat ik deel na deel verslond ugh my nummer #1!

    Haha toch ga ik dit boek lezen.. even twilightvibes op snuiven maar net ietsjes anders