Blogtour | De scherven, Amy Giles

Blogtour | De scherven, Amy Giles

Blogtour | De scherven, Amy Giles

Brengen scherven elkaar geluk? 'De scherven' van Amy Giles is een aangrijpende YA-plus over de nasleep van een schietpartij.
De buurt waar Jessica en Lucas wonen wordt in 'De scherven' van Amy Giles opgeschrikt door een tragedie. In het jaar na de schietpartij, waarbij ze allebei hun broer verloren, begint Lucas met kickboksen en probeert hij de wereld mooier te maken met random acts of kindness. Jess zorgt voor haar depressieve moeder en doet haar best om rond te komen. Als Jess en Lucas elkaar ontmoeten, herkennen ze iets in elkaar. Ze ontdekken dat twee scherven elkaar misschien wel geluk kunnen brengen. Zolang ze elkaar geen pijn doen. Deze aangrijpende YA+ is het tweede boek van Amy Giles dat in het Nederlands verschijnt, na het goed ontvangen 'Alles is nu'.

five-stars
De scherven geschreven door: Amy Giles
Bladzijden: 256
Meer van deze auteur: Alles is nu
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 8 September 2020
Genre: New Adult, Romance
Vertaald door: Els Brevink
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Helemaal goed! De scherven pak je op doordat de tekst op de cover je triggert, na het lezen van de synopsis kan je niet anders dan deze aan je tbr toevoegen!

Wat vind ik van het verhaal

Ik was in het begin een beetje in de war,  ik wist niet precies wat er was gebeurd omdat ik geen synopsis had gelezen. Het verhaal gaat dus over een tragedie die zich op een noodlottige avond heeft afgespeeld.

Jess en Lucas verliezen allebei een broer door een schietpartij in een bioscoop. Het draait in dit boek echter niet om die schietpartij maar op alles wat daarna volgt. Het verlies van dierbare en de verschillende manieren van omgaan met de rouwperiode die deze gezinnen meemaken.

Sinds de schietpartij worstelt Jess met het dagelijks leven. Ze heeft niet alleen haar broer verloren maar ook een moederpersoon en haar beste vriendin. Ze voelt zich eenzamer dan ooit.

Lucas en zijn familie gaan er op een hele andere manier mee om, en hoewel dit een betere manier lijkt is dit alles behalve waar.

Omdat de schietpartij zoveel mensen in hun woonplaats heeft getroffen weet iedereen ervan. Maar de overlevende willen niet als slachtoffers worden gezien. Ze willen proberen verder te gaan, hoe moeilijk dat ook is. Terwijl Jess en Lucas proberen hun weg terug naar een ‘normaal’ leven te vinden brengt ook hun samenkomst onzekerheden met zich mee.

Maar wat als we niet meer zijn dan dat? Twee scherven die elkaar uiteindelijk pijn doen en schade berokkenen, en iedereen om ons heen ook?

Dat het gras zelfs in moeilijke tijden soms groener lijkt bij andere kan aankomen als een klap. Haar struggle tussen willen genieten van jong en onbezonnen te zijn maar dit niet kunnen omdat er zware verantwoordelijkheden op haar schouders rusten doen je met een brok in je keel meeleven met Jess.

Vanavond was geweldig, maar het was ook een pijnlijke herinnering aan hoeveel er mist in mijn leven.

Conclusie:

De scherven is een prachtig verhaal over twee mensen die hun leven niet willen laten leiden door rouw en open staan voor liefde. Een emotionele achtbaanrit die je in één keer uitleest.

Amy Giles heeft ‘all the feels’ doordrenkt in elke bladzijde. In de relaties tussen personages, in hun woorden en hun daden. De scherven is een verhaal dat je bijblijft lang nadat je hebt dichtgeslagen.

Dit boek ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Ik miste ook een stukje van wat er op de noodlottige avond gebeurd was, had misschien ervoor gezorgd dat je je nog beter kan inleven. Heb er net als het eerste boek onwijs van genoten!