Blogtour | Raak me. Niet., Laura Kneidl

Blogtour | Raak me. Niet., Laura Kneidl

Blogtour | Raak me. Niet., Laura Kneidl

'Raak me. Niet.' van Laura Kneidl gaat over de achttienjarige Sage. Op haar verjaardag komt ze aan op de universiteit van Nevada. Ze heeft niets: geen geld, geen huis, geen vrienden. Alleen de droom dat ze opnieuw kan beginnen en kan vergeten wat er thuis in Maine is gebeurd. In Nevada krijgt ze een bijbaantje in een bibliotheek, waar ze haar collega Luca ontmoet. Hij is alles waar Sage bang voor is, met zijn doordringende ogen, tattoos en ruige uiterlijk. Maar Luca is niet wie hij lijkt te zijn en hij laat Sages hart ook op een andere manier sneller kloppen.
Laura Kneidl schreef met 'Raak me. Niet.' een meeslepend eerste deel van een new adult-serie, dat eindigt met een grote cliffhanger. Het verhaal van Sage en Luca gaat verder in het tweede deel, 'Verlies me. Niet.'.

five-stars
Raak me. Niet. geschreven door: Laura Kneidl
Bladzijden: 430
Serie: Berühre mich. Nicht. #1
Meer van deze auteur: Verlies me. Niet.
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 29 April 2020
Genre: New Adult
Vertaald door: Marijne Thomas
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover?

De cover van Raak me. Niet. is op 1 puntje na perfect. De titel staat er mooi op gedrukt en de kleuren zijn ook mooi gekozen. Het enige puntje is toch weer dat echte koppel er op!

Voor mij blijft het een ding, ik wil zelf een voorstelling maken van de personages in een boek. Voor mij zien Luca en Sage er heel anders uit dan wat ik op de cover zie. Ik heb de cover dus maar buiten beschouwing gelaten in de sterren!

Wat vind ik van het verhaal?

Voordat ik begin aan mijn lovende recensie over deze new adult wil ik wel wat kwijt.

Een new adult houdt vaak in dat er een dramatische/traumatische  verhaallijn in zit. Nu is NA echt één van mijn favoriete genres ongeacht hoe zwaar de verhaallijnen soms zijn. Voor mij was echter door middel van de synopsis niet heel duidelijk wat in dit boek de rode lijn zou zijn.Tijdens het lezen kreeg ik het dus best op tijden even zwaar dat dit boek over geweld/seksueel misbruik/angststoornissen gaat. Dit word in dit eerste deel zeker niet expliciet beschreven maar ik wil het toch melden gezien een trigger kan zijn! Desalniettemin is het een geweldig boek!


Het verhaal begint met Sage die weg is gevlucht van haar thuis in Maine. Alles laat ze achter; haar moeder, zusje en haar beste vriendin!

Ze is eindelijk ontsnapt in haar oude Volkswagen bus helemaal naar Nevada waar ze gaat studeren. Ze heeft niks meer dan haar oude bus waar ze in woont, haar oma’s deken en de onderdelen waarmee ze sieraden maakt en verkoopt.

Een nieuwe omgeving waarin ze niemand kent en hoopt op een betere toekomst.

Maar toch blijven er dingen in Sage haar leven mislopen van klein tot groot.

Wat had ik het leven misdaan dat ik zo veel ongeluk verdiende? – blz.162

Gelukkig krijgt haar leven in Nevada al gauw een positieve kant. Ze krijgt een baantje en een paar nieuwe vrienden; April en diens broer Luca en beste vriend Gavin.

Met vrienden waren de demonen van alledag een stuk makkelijker te bestrijden. – blz. 173

Dit verhaal is moeilijk samen te vatten in iets kleins als een recensie. Laura beschrijft met een fijn tempo de alledaagse strijd die Sage moet voeren, en hoe ze probeert om samen met April en Luca kleine stapjes te zetten om zich weer oké te voelen. Misschien durft ze zelfs gevoelens te krijgen voor iemand!

Ik was in de loop der tijd heel goed geworden mezelf dingen voor te houden en te doen alsof alles in orde was, alsof ik in orde was, maar het was allemaal niet oké… – blz. 262

Maar wanneer je denkt dat het leven haar weer begint toe te lachen draait het om als een blad aan een boom!

Niet eerder had een boek zo’n tegenstrijdige titel. Raak me niet raakt je keihard en laat je gebroken en geradbraakt achter. Een hartverscheurend, diepgaand eerste deel uit een duologie, godzijdank kan ik meteen door in het vervolg!

*Leuk pluspuntje is ook de kleine pov aan het einde van het verhaal als bonus!

Dit boek ook lezen?

[bol_product_links block_id=”bol_5ea89238de759_selected-products” products=”9200000125006170″ name=”raak me. niet.” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”794″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Het totaalplaatje:

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments

  1. Ik had verwacht dat dit weer zo’n typisch boek ging worden waarbij je in de eerste pagina’s al weet hoe het verder zal verlopen. Dat dit niet zo is heeft mij verrast.
    Je recensie heeft me overtuigd.
    Raak me niet verdient een plekje op mijn TBR.
    Dank je wel Kwante (zeker ook voor de waarschuwing, triggers kunnen inderdaad gevaarlijk zijn).
    Sam Donoghue onlangs geplaatst…Recensie: Legend of KorraMy Profile