Cleaning the Closet ♥ 8

Down the TBR Hole! Dit is een meme die je vast al op andere plaatsen hebt gezien! Het helpt je to be read planken te kuisen! En Cleaning the Closet is best een goed plan zo nu en dan!

De meesten van jullie kennen dit gevoel waarschijnlijk, je (Goodreads) TBR-stapel blijft groeien en groeien en het lijkt alsof er geen licht aan het einde van de tunnel is. Je blijft toevoegen, maar je voegt meer toe dan je daadwerkelijk leest. En als je dan door je lijst scrolt, besef je dat je geen idee hebt waar de helft van de boeken over gaat en waarom je ze hebt toegevoegd. Nou dat gaat veranderen!

Het werkt als volgt:
 • Ga naar je Goodreads tbr plank.
 • Zet hem op oplopende datum toegevoegd.
 • Neem de eerste 5 of 10 (of zelfs meer!)
 • Als je dit wekelijks doet, begin je waar je bent gebleven de laatste keer.
 • Lees de samenvattingen van de boeken
 • Beslis: houdt het op je tbr of doe het weg!
Ik heb meerdere planken op Goodreads!

Ik heb planken voor elk apart jaar en ik moet zeggen dat het me een beetje begint op te breken!

Nou heb ik geen hele grote stapels maar ik voel me wel schuldig naar mijn mooie boekjes toe!

Ik heb op dit moment nog een aantal boeken op de ‘oude’ Goodreads to be read planken staan en ik ga bij elk van deze boeken bekijken of ik ze op mijn Once in my lifetime plank ga leggen of op mijn to read plank!

Dan brengt het misschien wat meer rust 😉 in deze ronde boekjes aangeschaft tussen 2017 en 2018!

De gloed van gedoofde sterren (Ventura Saga #2) – Ling, Kate

De bemanning van ruimteschip Ventura omvat meerdere generaties en is op weg naar de dichtstbijzijnde bewoonbare planeet. Seren, Dom, Mariana en Ezra werden aan boord geboren, maar zouden ook de eindbestemming nooit bereiken. Ze besloten hun lot in eigen hand te nemen en met gevaar voor eigen leven vluchtten ze naar een prachtige, verlaten planeet. De planeet heeft veel geheimen. Het ontrafelen van deze geheimen zou de sleutel kunnen zijn tot overleven, maar tegen welke prijs?

Het eerste deel vond ik erg tof, waarom ik deel 2 nog niet las? Omdat er teveel mooie boeken uitkwamen en ik er veel te veel kocht…. Op de once in a life time stapel want ik moet echt deel 1 herlezen!

Wine Up! – Zwaan, Yvanka van der

Vroeger dachten ze altijd: met veertig zijn we af. Dan heb
je het helemaal gemaakt, heb je gehoorzame kinderen, veel tijd voor jezelf en je relatie. Nooit meer luiers. Nooit meer onzeker. Meer tijd. Meer geld. Top. Niets blijkt minder waar: je carrière is nog steeds niet af, je kinderen luisteren helemaal niet meer, iedereen gaat scheiden of vreemd of heeft een burn-out. Seks staat nog altijd op een laag pitje. Je ouders worden nu écht oud. En dan beginnen je tieten te hangen en moet je ook nog een leesbril. Lang leve het fantastische rotleven van een veertiger. Welkom in de wereld van Anna (42), Caro (41) en Esmee (40).

Deze vind ik nog steeds zo leuk als ik de synopsis lees! Daarom verplaats ik hem naar want to read stapel!

Harteloos – Meyer, Marissa

Lang voordat ze de schrik van Wonderland was, was de Hartenkoningin een meisje dat ontzettend graag verliefd wilde worden.

Lady Catherine Pinkerton heeft maar één toekomstdroom: samen met haar dienstmeisje de beste banketbakkerij van Wonderland openen. Haar ouders, de Markies en Markiezin van Rotsschildpadbaai, koppelen Cath echter liever aan de nogal domme, oncharismatische Hartenkoning -en niet zonder succes.

Als Catherine op een koninklijk bal kennismaakt met de nieuwe, mysterieuze hofnar van de koning, is haar bakkerij opeens niet meer het enige waar ze aan denkt. Voor het eerst in haar leven ervaart ze wat het is om verliefd te zijn. Cath is vastberaden haar eigen toekomst te bepalen, ook als ze daarmee het risico loopt de koning te beledigen en de toorn van haar ouders over zich af te roepen.

Maar in het land dat bruist van de magie en waar monsters en mafketels niet ongewoon zijn, lijkt haar lot toch anders te zijn bepaald…

Ik moet vol schaamte bekennen dat ik dit boek won, het een Wonderland retelling is en ik het gewoon nog niet las! Ooit!

Hof van vleugels en verwoesting – Maas, Sarah J.

Een naderende oorlog bedreigt alles waar Feyre van houdt in het bloedstollende derde deel van de Hof van doorns en rozen-serie.

Feyre is teruggekeerd naar het Lentehof, vastbesloten informatie te verzamelen over Tamlins plannen en die van de koning, die heel Prythian wil overheersen. Maar ze moet een dodelijk spelletje spelen om Tamlin te misleiden – één misstap betekent het einde, niet alleen van Feyre, maar van haar hele wereld. Als de oorlog uitbreekt, moet Feyre beslissen wie van de oogverblindende en dodelijke Edelheren ze kan vertrouwen. En ze zal op onverwachte plekken naar bondgenoten moeten zoeken. De aarde kleurt rood wanneer de immense legers strijden voor de macht over dat wat hen allemaal kan vernietigen.

Tja…. na de eerste twee delen begon ik aan TOG…. En nu wil ik eerst het laatste deel daarvan lezen… Ook deze verplaatst naar de once in a life time stapel!

Zwarte Lijst (Beautiful Idols #2) – Noel, Alyson

LAYLA, TOMMY en ASTER doen mee aan een wedstrijd voor clubpromotors en raken daarbij verstrikt in een web van leugens en duistere spelletjes. Wanneer op een nacht een jonge filmster onder verdachte omstandigheden verdwijnt, krijgt Aster, een van de drie, de schuld in de schoenen geschoven. Paniekerig probeert ze erachter te komen wat er is gebeurd. Zelf kan ze zich niets herinneren van de bewuste nacht. Heeft iemand iets in haar drankje gedaan? Als de bewijzen tegen Aster zich opstapelen, besluiten de voormalige rivalen samen te proberen haar onschuld te bewijzen. Algauw lijken ze zich hiermee op zeer gevaarlijk terrein te begeven.

Ik kan me deel 1 niet goed heugen, ik zal dus eerst het eerste deel moeten herlezen… En ik heb echt een te grote ‘wil ik nog lezen’ stapel om te gaan herlezen! Ooit dus!

Heel me (Touching Juliette, #4) – Mafi, Tahereh

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds het meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze worden als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?

Ik vind deze serie geweldig maar op de één of andere manier trekt verder lezen me niet zo? Al moet ik toegeven dat ik de andere boeken ook echt in mijn kast wil hebben voor ooit! Die covers ♥

Midnight Jewel (The Glittering Court, #2) – Mead, Richelle

Ik staarde naar de brief in mijn handen. Ik moest beslissen hoever ik zou gaan om mijn broer te redden.
Het antwoord kwam snel: zo ver als nodig was.
Mira is op de vlucht. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Ze wil de oversteek wagen naar Adoria, op zoek naar haar verdwenen broer. Waar begin je met zoeken in een onbekend land vol gevaren en geheimen? En wat doe je als je verliefd wordt, juist wanneer je geen afleiding kunt gebruiken?

Ik begreep dat dit boek een beetje hetzelfde verhaal is als het eerste deel maar dan vanuit een andere pov…. Dat is waarom hij op de once in a life time stapel beland!

Vreugde na verdriet – Doorn, Dani van

De vijfendertigjarige Leon wil graag in contact komen met zijn dochter Leony, die zeven jaar geleden is voortgekomen uit een onenightstand.

Uit schaamte over zijn langdurige desinteresse, maar ook uit nieuwsgierigheid naar Leony, probeert hij een bezoekregeling te treffen met haar moeder Jeanette.
Jeanette stemt met tegenzin toe, want hoelang zal die interesse van Leon duren? Ze wil haar dochter besparen wat haarzelf als kind is overkomen en maakt het hem niet gemakkelijk.

Leon met zijn charme en vrolijkheid kunnen ze missen als kiespijn.
Of toch niet?

Dit boek kwam bij mij aan de deur… Ik zou een boek voor Tamara recenseren en toen stond de uitgever echt letterlijk op de stoep met dit boek en Tamara haar boek.

Dit boek trekt me echter tot vandaag de dag totaal niet…. van de tbr stapel verwijderd dus!

Volgende Cleaning the Closet ronde gaan we verder met de 2019 tbr plank!

Totaal aantal verwijderde boeken: 1

Aantal boeken verplaatst naar Once in my lifetime plank: 6
Aantal boeken verplaatst naar to read plank: 1

Totaal boeken Once in my lifetime plank: 43
Totaal boeken  to read plank: 3

Nog 20 boeken op de oude planken!

Laat me weten wat je van mijn keuzes vind! Ben je het er mee eens?

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 comments

 1. Wat grappig, ik ben de laatste tijd ook bezig m’n lijsten aan te passen en de boeken die ik echt niet ga lezen meer weg te doen. Dus nu ik dit lees heb ik echt zoiets hè wat leuk deze manier. Harteloos van Marissa Meyer is echt geweldig! Het verhaal over de rode koningin. Ik vind het zo’n gaaf boek, ben benieuwd of je ‘m ooit nog gaat lezen of toch weg doet 🙂 De Tahere Mafi serie, de covers volledig mee eens, werkelijk prachtig. Maar ik kom er niet doorheen, dat gekras erdoor in het eerste deel ( weet niet of de andere delen dat ook hebben) dat haalde me elke keer zo uit het verhaal, waardoor ik het heb opgegeven toen. Erg, i know xxxx

 2. Ik vond Midnight Jewel echt veel leuker dan The glittering court. maar daar vond ik ook echt niets aan.
  De gloed van gedoofde sterren vond ik veel minder dan deel 1. Ik ben daarna gestopt met de serie.
  Heel me was koe. Deel vijf is weer leuker.
  En verder wil ik zeggen dat je Hof van vleugels en verwoesting en Harteloos maar heel snel moet lezen.

 3. Ik heb vorige week letterlijk een hele berg boeken van mijn TBR plank gepakt die ik toch nooit meer ga lezen. Die ‘ooit’ was eigenlijk een nooit… Dat ik daarna weer 15 boeken kocht, is ons geheimpje, goed?