Dear Diary ♥1

In Dear Diary vinden jullie van alles en nog wat wat ik gewoon kwijt wil op dat moment! Het is dus eigenlijk ‘A day in the life of…’ maar dan nieuw leven ingeblazen met een nieuwe titel! Lees je mee?

In deze dagboek post wil ik het hebben over hoe trots ik op mezelf ben 😉 voor mijn gevoel heb ik echt veel minder geld aan bookish stuff uitgegeven dan voorgaande jaren!

Nu we weer in de achtste maand van het jaar zitten ga ik eens kijken wat mijn boekenliefde me in 1 jaar heeft gekost!

Misschien hebben jullie vorig jaar augustus mijn ‘A Shocking Self Reflection‘ post gelezen?

Het kwam er op neer dat ik wel heel erg veel geld aan boekjes spendeerde!

Dus ben ik wat minder in het rond gaan shoppen!

Dacht ik!!!!

Ik tel in deze ronde alles op wat met boeken en mijn blog te maken heeft!

Gekochte boeken

Bookdepo: € 167,20

Bol.com: € 530,24

Boekhandels: € 90,00

Gekochte boekboxen etc

Fairyloot: € 40,49 x 8= € 323,92

Flick the Wick: € 212,36

Faerietale Candles: € 165,88

Book and Nook: € 75,01

Gekochte Blog dingetjes

Blog thema’s, plugins en domein/host: € 109,23


Lieve dames en heren….

En hopelijk niet mijn lieve, lieve, lieve echtgenoot…..

Ik gaf in 1 jaar tijd € 1.673,84 uit aan Bookish stuff!

Ik ga dus vanaf nu de rem gooien op mijn boxen etc. Want eerlijk is eerlijk, ik lees de boeken uit de FL nooit, de goodies uit de boxen zijn heel leuk maar de helft gebruik ik niet en zit nog in de doosjes! Mijn abbo is net vernieuwd bij FL maar na de volgende drie boxen is het gedaan!

Ook ga ik minder snel boeken kopen! Ik moet nu echt van mezelf verplicht die tbr gaan uitlezen en dan weer shoppen! Gelukkig staan er niet al te veel boekjes op 😉

Ik ben echt heel erg benieuwd naar wat jij in een jaar uitgeeft aan bookish stuff!

Laat het me vooral hieronder weten zodat ik niet helemaal in mijn hempie sta!

*edit: Na het schrijven van dit bericht kwam ik op Etsy terecht waar ik een booksleeve kocht en wat andere frummels voor € 33,-……. Ik heb echt een anonieme bookish shopping verslaafde club nodig!!!

**edit: en twee dagen hierna kwam ik op Amazon boeken tegen die nergens anders verkrijgbaar waren…. again iets van €40,- I got issues…..

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

17 comments

 1. Wow, dat is echt bizar! Dat haal ik niet. Gelukkig misschien. Ik kijk inderdaad tegenwoordig ook steeds kritischer naar wat ik koop, qua boeken. En het komt dus minder vaak voor dat ik een gekocht boek niet lees omdat ik het ruk vind. Heel veel boeken die ik de afgelopen jaren heb gekocht staan nog steeds ongelezen op de digitale boekenplank en eindigen meestal in een hele lage waardering of ik lees ze zelfs niet eens uit. Aan boek boksen doe ik niet, en ik probeer ook zo min mogelijk om dingen voor mijn blog te kopen. Laatst heb ik nog wel een aanvulling voor een plugin gekocht, maar als het gratis kan doe ik het gratis. Hoewel ik jou thema precies is wat ik moet hebben. Of wil hebben. Maar ja, eerst even een cursus doen die ook geld kost. Maar wel belangrijker is dan een thema.

  1. Ik investeer best veel in mijn blog maar dat is dan ook wel echt mijn happy place buiten mijn gezin en boeken om!

   Qua boxen ben ik nu wel kritisch en daarom besloot ik daarmee te gaan stoppen! De kasten staan redelijk vol en de helft vd goodies gebruik ik niet!

 2. Ik geef zo’n 100 euro per maand aan boeken uit en dan heb ik sinds mei een Fairyloot. Dus ehm I’ve got issues too I think

 3. Heel eerlijk?
  Ik wil niet eens narekenen wat ik uitgeef aan boeken en boekboxen. Als ik simpelweg niet meer uitgeef dan ik kan missen en er zelf heel blij van word, is het voor mij persoonlijk geen probleem. Ik weet dat ik meestal rond de 300 euro per maand zit, dat is namelijk het maximum wat ik zelf aanhoud. En ik vind dat eerlijk gezegd gewoon geen probleem. Ik heb dat geld, ik word gelukkig van boeken en boekboxen, ik hoef er geen boterham minder door te eten. Dus ik zie het niet als een probleem, maar als iets wat me blij maakt. Net als ik met conventies heb. Ook daar bereken ik nooit wat ik precies uitgeef. Zolang ik het kan betalen, is er wat mij betreft gewoon niks aan de hand.
  (Maar ik heb geen echtgenoot en geen kinderen, mijn geld is mijn geld, mijn spaarrekening groeit ook gewoon, dus…)

  1. Haha ja…. ik heb dus ook nog een kind met een boek/game/Harry Potter/Primark verslaving…..

   Ik durf dat echt niet erbij te tellen!!!

   Mijn man zegt ook altijd: ‘Goh, ben zo blij dat ze op jou lijkt met dat lezen en zo!’

 4. Hahaha, nu maar hopen dat manlief je blog niet leest. Ik werk nog steeds met dat boekenbudget van me. Dat bestaat uit verjaardagsgeld en kerstcentjes en wordt aangevuld indien ik gelezen boeken verkoop. Ik denk dat het goed is dat ik hier mee werk want anders zou ik al die leuke bookish goodies willen bestellen en dat wordt natuurlijk een hopeloze (bodem zonder put) zaak. Al ben ik wel een beetje valt bij mijn boek-houding vermits ik die notitieboekjes en Hufflepuff-sweater niet mee reken bij mijn boekenbudget. Als ik alles dat boekgerelateerd is ga optellen zal het bedrag nog wel wat hoger liggen.

  1. Gelukkig is het niet zon lezer ik krijg het niet voor elkaar om me aan mijn boekenbudget te houden! Wellicht moet ik iets anders gaan proberen…. dat ik enkel om de maand wat mag kopen of zo

   Ja helaas ben ik aan boekgerelateerde zaken ook altijd pittig wat kwijt

 5. Wat leuk dat je zo eerlijk bent over je uitgaven, ook wel confronterend denk ik, haha. En zeker herkenbaar. Ik denk altijd, als ik het geld er (nog) voor heb en ik er gelukkig van word, waarom niet?

  1. Haha ja best confronterend! Maar aan de andere kant laat het wel mijn liefde voor letters zijn!

   Ik heb aan de ene kant ook wel dat ik denk ach waarom niet! Maar aan de andere kant vind ik stapels ongelezen boeken erg zonde!

   Daarom stop ik ook met de Fairyloot na november! Ik lees die boeken gewoon niet!

   En dat geld kan dan weer naar nl boekjes die ik wel lees

 6. Ik heb dit jaar een boeken-koop-stop ingelast. En dat is redelijk goed gelukt. Ik heb tot nu nog maar een 4-tal boeken voor mezelf gekocht en twee voor de swap. Donderdag ga ik wel naar het Boekenfestijn en heb ik mezelf een budget opgelegd. In november ga ik naar de Boekenbeurs en doe ik hetzelfde. Ik denk dat ik dit jaar dus wel met 400-500 euro toekom. En dat bevalt me zo goed dat ik dat volgend jaar misschien gewoon nog een doe .
  Katrien onlangs geplaatst…Hoe staat het met mijn lees-challenges?My Profile