Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Taal: Nederlands
ISBN10: 9048834759
ISBN13: 9789048834754
Product breedte
Categorieën: Young Adults
Type boek: Paperback
Verschijningsjaar: juni 2016
Uitgeverij: Moon Young Adult
Aantal bladzijden: 400

Ik geef dit boek ❤❤❤

Ontzettend gehyped…. Iedereen was weg van DIMILY en zo begon ik met torenhoge verwachtingen aan dit boek!

Het verhaal las lekker vlot weg maar toch heb ik ontzettend gemengde gevoelens bij dit boek.

Eden gaat naar Californië voor acht weken om haar vader te bezoeken. Een vader die ze al drie jaar niet heeft gezien maar het zal goed zijn voor haar om even uit haar omgeving te zijn na een nare ervaring….

Dat is waar mijn eerste puntje begint en omdat ik je geen spoiler wil geven is dit stukje pas zichtbaar als je er op klikt.

Sorry als ik het verkeerd heb begrepen maar de enige drama’s die Eden thuis heeft is dat haar ‘vriendinnen’ zeiden dat ze dik was toch? Dus daardoor heeft ze zichzelf aangepraat dat ze dik is maar gezien madam Eden in de piepkleine jurkjes van haar nieuwe besties past valt dat allemaal reuze mee…. toch blijft ze door het boek heen telkens zeuren over haar drama…. Nergens staat echt duidelijk dat Eden anorexia of boulimia heeft gehad dus voor mij is Eden meteen een 16 jarige drama queen!

Maar ik lees altijd een boek uit dus we gaan door! Ze is net twee minuten in het huis van haar vader en wilt meteen gaan hardlopen. Wanneer vader hierover nadenkt zegt Eden het volgende:

‘Pap,’ zeg ik ferm. Ik houd mijn hoofd schuin en forceer een lachje, zacht maar nepperig. ‘Ik ben zestien, ik mag gewoon

uit, hoor. Ik wil alleen een beetje rondkijken.’

Sorry hoor maar een meisje van 16 in een nieuwe stad ver van haar eigen woonplaats, een dochter die je al 3 jaar niet gezien hebt! Die liet ik ook niet in haar eentje zomaar naar buiten gaan, deze “Ik ben zestien en volwassen” attitude irriteert me meteen….

En dan leren we Tyler kennen. Blijkbaar een 17 jarige die gewoonweg nul respect heeft voor zijn moeder, nu ik het boek uit heb moet ik zeggen dat ik haar ook niet echt mag! Hoe kan nou je eigen man, de vader van je kind… datzelfde kind vier jaar lang, elke avond, mishandelen zonder dat jij het door hebt omdat je druk bent met je werk?

Tylers moeder Ella komt eigenlijk voornamelijk aan bod in dit boek als ze elke keer zeurt over huisarrest, of als Edens vader over datzelfde huisarrest zeurt en maar doorgaat over hoe Ella het niet goed aanpakt.Tussendoor heeft niemand er aan gedacht om van het 17 jarige kind (let’s face it, met 17 ben je gewoon nog steeds een kind!!!!) zijn autosleuteltjes af te pakken?

Rachael is 17 en neemt Eden meteen aan als nieuwe BFF…. Met haar 17 jarige volwassenheid is het meer dan normaal om elk feestje een heerlijke partyscharrel te hebben, Tiffani is de Queen Bee…. of liever gezegd Queen Bitch…

Nee, de personages liggen me totaal niet. Het hele verhaal is best eentonig, of ze maakt ruzie met iemand of ze is op een feestje of ze gaat joggen. En dan is er de tekst van de flap:

Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Liefde? Dus ze haten elkaar eigenlijk in het begin…. Hij heeft vele benamingen van haar gekregen door het hele boek heen en die waren geen van allen liefdevol te noemen. Maar goed opeens is er liefde…. maakt niks uit dat er nog een derde persoon aanwezig is. Vreemdgaan kon ook nog wel toegevoegd worden aan het lijstje van drama’s.

Over de helft van het boek begin ik het verhaal wat leuker te vinden totdat Eden weer met een twist kwam waar ik kapot ging van ergernis. De epiloog van deel 2 viel ook nogal rauw op mijn dak. Of ik nu deel 2 leuk ga vinden? Ik twijfel!

Sorry hoor eindelijk heeft ze Tyler, ze deden het met elkaar, Tiffany is niet zwanger en hun zijn niks van elkaar…. Zij en mams komen op loopafstand te wonen…… En dan heeft ze een relatie met Dean die ze dus meteen in de epiloog al besodemieterd met Tyler???? You must be kidding me! Is hun relatie soms gebaseerd op het stiekeme gevoel? Is het alleen de spanning van een verboden liefde?

Het geheel voelt als een soap met meer slechte dan goede tijden en daar ben ik niet weg van. Grootste drama’s met vreemdgaan, seks, drugs…. allemaal goede ingrediënten die helaas niet zo goed gemixt zijn in dit boek! Het hele stiefbroer en zus drama moet in dit boek het epic thingy zijn maar eventjes tussen jou en mij…. Ze groeiden niet samen op, ze kennen elkaar net…. hoe zou dit het choquerende aspect moeten zijn?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

  1. O, wat een fijne review. Ik twijfelde of ik dit boek moest gaan lezen of niet, maar hmm, nu neig ik toch meer naar niet. Iedereen heeft er wel over, maar meestal vind ik de boeken die zo’n enorme hype hebben echt helemaal niks.

    1. Dank je wel voor je complimentje! Tja het is niet dat het een slecht boek is dat zeker niet. Maar er zaten wel grote stukken ergernis in, helaas! Wellicht dat ik na het lezen van boek twee wel in de ban raak maar voor nu verwacht ik dat niet 😉

  2. Ik wou dit boek supergraag lezen maar nu precies toch ietsje minder, ik vrees dat ik me misschien n beetje te oud voel voor dit, al ben ik normaal wel fan van YA. Super hoe je die tekst zo tevoorschijn kan laten komen, wat een coole magic tool! Ik ben dan ook super in Word maar daar stopt het ook. Bedankt voor je review die ik met veel plezier heb gelezen!
    The Belgian Reviewer onlangs geplaatst…Do you like an ugly cry too?My Profile