Fictieve Valentijnsdag Dates met Bloggers ♥

Wat moet je je daarbij voorstellen? 8 bloggers delen hun perfecte book boyfriend en dus kun jij je voorbereiden op Valentijn met een perfecte fictieve date!

Dankzij Annemieke werd ik onlangs geïnspireerd voor deze heerlijke post! Want deze maand draait natuurlijk om Valentijn! Naast mijn Secret Valentine wou ik nog veel meer Valentijnachtige posts en dus was dit een uitkomst!

Elk van de 8 bloggers geeft je een book boyfriend en een reden waarom je dit boek niet mag missen!

Zo kun jij je date boekje (tbr pile) voor Valentijn flink aanvullen!

Door op de titel van de boeken te drukken kom je op de juiste Goodreads pagina!

Valentijnsdag

Annabel (Het leven van een Boekworm) koos voor haar perfecte Valentijns date Levi uit Fangirl van Rainbow Rowell

Oké daar gaan we! Ik kies dus voor Levi uit fangirl. Waarom? Hij is in mijn ogen echt het perfecte vriendje. Zo vind hij het heerlijk als jij hem voorleest en vind je niet raar als je anders bent dan andere. Hij houd van je zoals je bent en hij brengt je ook nog eens koffie! Nou als dat niet perfect is weet ik het ook niet meer. Eigenlijk geef ik hiermee ook al de reden om dit boek te lezen. Maar als je er nog meer wil: fanfiction, fangirling en ik denk dat elke lezer wel iets van zichzelf herkent in cath!

Candyce (The Bookdutchesses) koos voor haar perfecte Valentijns date Jake uit Wonderful Love.

Ik zou hem kiezen, omdat hij echt weet hoe hij het voor elkaar moet krijgen dat vrouwen zich bijzonder voelen. Hij is er van overtuigd dat elke vrouw speciaal is en zich ook zo moet voelen. Dit lijkt mij dus iemand die een romantische Valentijn weet te creëren.

Iedereen zou Wonderful Love van Maggie Marr moeten lezen, omdat het een verhaal is over een man die echt een macho lijkt te zijn en met alles te willen slapen die vrouw is, maar er zit zoveel meer achter. Iemand die veel pijn heeft gekend, maar er alles aan doet om ervoor te zorgen dat hij het niet meer voelt. Als hij eenmaal verliefd wordt, wil je gewoon dat het goed afloopt. En hij is de liefste oom voor zijn nichtje en dan wil je gewoon smelten! Er zit geweldige ontwikkeling in dit boek en een uniek verhaal.

Isabelle (Belle’s Book Adventures) koos voor haar perfecte Valentijns date Dorian uit De Glazen Troon.

Wat een droom man is dat. Hij houdt van lezen, heeft magie, heeft alles over voor zijn koninkrijk. Is een prins ❤❤ do I need to say more?
Een boekenserie die begint als simpele YA maar zich uitbreidt naar zo’n gave fantasy wereld met fantastische bij-personages waar je misschien nog wel meer van gaat houden dan van het hoofdpersonage.

Emmy (Zon en Maan) koos voor haar perfecte Valentijns date Kaz uit List en Leugens van Leigh Bardugo.

Phoe. Dat is een goede, want meestal vind ik de bad boys aantrekkelijk en in hoeverre die nou een leuke Valentijnsdate zijn? Haha. Ik zou denk ik wel met Kaz uit List & leugens willen daten (als hij betaald). Ik vind deze duologie echt heerlijk omdat goed en slecht allebei in een grijs gebied vallen en de boeken allerlei vlakken aantikken waar ik dol op ben: actie, avontuur, een fantastische setting en personages die je meteen voor je ziet. En Kaz? Dat is mijn favoriet.

Willemijn (The Spine Breakers) koos voor haar perfecte Valentijns date Josh uit Onverminderd!

Josh Walker is voor mij echt de ideale man en ik denk dat hij van Valentijnsdag een hele speciale dag zou maken voor zijn meisje. Met bloemen, mooi cadeau en een geweldige dag er op en eraan!

Melissa (Melissa’s Bookworld) koos voor haar perfecte Valentijns date Ben uit November 9!

Ten eerste: ik HAAT het om maar 1 te kiezen en zou het liefst een heel harem kiezen hahaha. Maar ok.. niet mogelijk waarschijnlijk he? lol kijkt bedenkelijk…Zoveel mogelijkheden hier, hmm..

Ik kies een personage uit een boek wat heeeel erg speciaal voor me is: Ben uit November 9 van Colleen Hoover. Waarom kies ik hem? Omdat ik hem heel graag Nog beter zou willen leren kennen, hij een schatje is en een imperfect perfect book-boyfriend in mijn ogen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand niet met hem Valentijnsdag door zou willen brengen. Ben weet wat het is om ‘maar 1 dag’ door te brengen met iemand dus hij weet hoe speciaal het dan is om deze ene Valentijns dag een leuke invulling te geven. En wat ik bedoel met een imperfect perfect book boyfriend? Dat hij voor mij een perfecte book boyfriend is Juist door zijn imperfectie en dat hij heel een heel realistisch personage is, één van de meest realistische personages die ik so far tegen kwam in een boek! Maar ik ga natuurlijk niks verklappen over Ben’s geheimen en onzekerheden en noem maar op.. Dat moet je natuurlijk lekker zelf gaan uitvogelen door dit prachtige, ontroerende en hartverscheurende verhaal te lezen.

Het is mijn absolute favoriet van Hoover. Het was mijn eerste Hoover boek en blijft enorm speciaal voor mij – ik heb dan ook 3 edities van dit boek, oeps haha. Als ik iemand een Colleen Hoover boek aanraad, is November 9 altijd bovenaan mijn lijstje te vinden, gevolgd door It ends with us. Maar November 9 was en is voor mij toch ook een hele speciale ervaring en ik wil dit boek zoveel meer aandacht geven en door zoveel mogelijk mensen laten lezen! Je moet dit boek echt lezen, ervaren! Nu geld dat wel voor elk Hoover boek, maar tja ik heb stiekem gewoon een voorkeur voor deze hihi dus deze MOET JE GEWOON LEZEN!

Kim (Sam Donoghue) koos voor haar perfecte Valentijns date Ash uit The Iron Fey!

Ash, de winterprins, is een personage dat je hart doet ontdooien. Als je hem de kans maar geeft 🙂

Mensen moeten de boeken van The Iron Fey van Julie Kagawa lezen omdat Julie er elke keer opnieuw in slaagt om een fantastische sfeer te creëeren, in The Iron Fey- saga ontmoet je de fey. Dit volkje lijkt in niets en tegelijk in zoveel op de mensen.
Julie Kagawa slaagt er ook in deze serie in om erg levendige personages neer te zetten.

Charlot (Reading Journal) koos voor haar perfecte Valentijns date The Goblin King uit Wintersong!

“Als je 1 personage uit een boek zou moeten kiezen om Valentijn mee te vieren, wie koos je dan?”

Rhysand (ACOTAR), James Stark (HON) of toch Legend (Caraval)? Nee, hoe graag ik ook een beschuitje zou willen eten met die 3 personages, ga ik toch voor The Goblin King uit het boek Wintersong!

Wat een prachtig exemplaar, hij is een jongen, hij is een man, hij is de koning van de Underground, hij is Der Erlköning. De Goblin King was ooit mens en dat is precies de man voor mij, hij laat je blozen, heeft je lief en laat zien dat hij je wil, maar heeft wel respect voor je en hij laat je totaal verliefd worden! Oh, en zijn uiterlijk alleen al! Hij is mannelijk, maar ook vrouwelijk in zijn doen en laten, hij is lang en bleek en hij heeft onhandelbaar haar (hoe schattig!). Aan de andere kant kan hij ook de medogenloze koning zijn, de Lord of Mischief, the monster I claim. Hij is wreed en achterbaks en hij houdt van tricks en spelletjes. Hij is de perfecte goodguy villain! Hij doet me denken aan het beest, van belle en het beest, ook een van mijn mega crushes! Ik zou met hem Valentijn willen vieren, zodat hij zijn muziek voor mij kan spelen en ik meegezogen kan worden in zijn wereld. Ik zou meteen zijn bruid worden als hij dat zou vragen (dat je daarmee de wereld red op een bepaalde manier, even terzijde). Ik wil hem! (Oh, en misschien kom ik dan ook wel achter zijn naam…….)

“Waarom zouden andere mensen dit boek moeten lezen?”

Omdat. Gewoon omdat. Je wordt meegezogen in een andere wereld, je leeft mee met Liesl, je voelt je Liesl, je wil elk woord uit het boek absorberen maar toch ook niet. Wat zou het zijn om in zo’n wereld te leven? LEES DIT BOEK, WORD VERLIEFD OP DER ERLKÖNING, FEEL THE FEELS AND LOVE IT!

Heb jij nou nog een echte aanrader? Laat het vooral hieronder weten!

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

  1. Wat een leuk idee. Grappig ook dat ik Melissa’s antwoord er al van tussen kon vissen zonder haar naam te zien. Tja, ik heb weer een achterstand in mijn blogfeed dus ik lees het een aantal dagen later maar wel een heel toffe manier om Valentijn ook op je boekenblog te vieren. Ik zou voor Jamie Fraser kiezen. Lekker voorspelbaar maar ik heb dat kaartje dan ook niet voor niets gelamineerd hé.
    zwartraafje onlangs geplaatst…Soft pages, warm pages, little book of fur …My Profile