Friday Five | Films die ik in de bioscoop wil zien in 2022

Deze Friday Five laat ik je zien welke films die dit jaar gaan verschijnen in mijn top 5 staan! Wanneer ik dit typ zitten we nog in een lockdown, laten we hopen dat de bioscopen snel weer open zijn en alles weer een beetje normaal gaat worden! Kijk je mee naar welke films ik graag op het grote scherm ga zien?

UNCHARTED

Actie Avontuur
Release: 10-02-2022

Ik hou van treasure hunting films! En deze is dan ook nog eens met Tom Holland! Ik vind hem zo’n leuke acteur en samen met Mark Wahlberg denk ik dat ze er iets heel leuks van maken. Spannend maar vol met humor!

“The race for the greatest treasure is on… if they can survive each other first.”
In Uncharted, een film gebaseerd op een van de succesvolste en best gewaardeerde gameseries aller tijden, maken nu ook filmkijkers kennis met de jonge, handige schatzoeker Nathan Drake (Tom Holland) tijdens het eerste avontuur met zijn partner, grappenmaker Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg). In dit spectaculaire actie-avontuur maken zij een gevaarlijke reis om de wereld op zoek naar ‘de grootste schat die nooit is gevonden’ en komen zo tegelijkertijd op het spoor van Nathans vermiste broer.

JURASSIC WORLD: DOMINION

Er is nog geen omschrijving over de verhaallijn bekend, wel deze trailer! Ik kan alleen maar zeggen dat ik er onwijs naar uitkijk en niet alleen vanwege Chris Pratt!

THE LOST CITY

Actie Avontuur
Release: 24-03-2022

GE-WEL-DIG! Echt ik ben bij de trailer alleen al helemaal verkocht, en wederom even aanhalen dat dat niet alleen komt door Channing Tatum, echt niet…. Ik heb zo ontzettend veel zin in deze film, heerlijk weer keer goed lachen!

De briljante schrijfster Loretta Sage (Sandra Bullock) leidt een teruggetrokken leven, maar schrijft al haar hele carrière over exotische plekken voor haar populaire romantische avonturenboeken. De held van haar verhalen wordt op de cover belichaamd door Alan (Channing Tatum), die ook in het echt helemaal opgaat in zijn rol van “Dash”. Als ze samen met Alan op promotietoer is voor haar nieuwste boek wordt Loretta ontvoerd door een excentrieke miljardair (Daniel Radcliffe) die hoopt dat ze hem kan leiden naar de oude schat van de Verloren Stad uit haar laatste verhaal. Alan grijpt zijn kans om te bewijzen dat hij niet alleen in de boeken, maar ook in het echte leven een held is en gaat achter haar aan om haar te redden. Tijdens een spectaculair avontuur in de jungle, moeten de twee tegenpolen wel samenwerken om te overleven en om de oude schat te vinden voor die voorgoed verloren gaat.

THE BATMAN

Release: 3-03-2022

Ik weet niet hoeveel Batmans we nu al hebben gehad maar in het kader van vergelijken ga ik hem toch maar kijken… ik ben bang dat ik enkel een niet glinsterende, junkie achtige, langharige Edward zal zien…

Volgens mij worden Batmans gecast op hun kin/kaaklijn in het pakkie want als Batman zou je gerust nog kunnen denken dat het uhhh Ben Batman is.

En daarnaast ben ik niet echt een Batgirl 😉 maar goed we zullen zien hoe onze vampierjongen het er van af brengt in deze film.. ik ben team villain denk ik 🙈

Het is meer dan een oproep… Het is een waarschuwing. Warner Bros. Pictures presenteert The Batman van regisseur Matt Reeves, met in de hoofdrol Robert Pattinson als Gotham City’s bekende misdaadbestrijder en zijn alter ego, de teruggetrokken miljardair Bruce Wayne. Twee jaar lang heeft Bruce Wayne (Robert Pattinson) de straten van Gotham City bewaakt als de Batman. Hij is een schrikbeeld voor criminelen geworden en heeft zo de duistere kant van de stad leren kennen. Met slechts een paar trouwe bondgenoten – Alfred Pennyworth (Andy Serkis) en inspecteur James Gordon (Jeffrey Wright) – in een stad waar corruptie hoogtij viert, staat de eenzame held voor de gewone burgers symbool voor wraak. Als een moordenaar het op sadistische wijze gemunt heeft op de elite van Gotham, leidt een spoor van cryptische aanwijzingen ‘World’s Greatest Detective’ naar de onderwereld, waar hij in contact komt met Selina Kyle/Catwoman (Zoë Kravitz), Oswald Cobblepot/de Penguin (Colin Farrell), Carmine Falcone (John Turturro) en Edward Nashton/de Riddler (Paul Dano). Als het bewijs duidelijkere vormen begint aan te nemen, komen de grootse plannen van zijn tegenstander aan het licht. Batman moet nieuwe samenwerkingen aangaan, de dader ontmaskeren en afrekenen met het machtsmisbruik en de corruptie waar Gotham City al zo lang onder lijdt.

MINIONS: THE RISE OF GRU

Animatie
Release: 22-06-2022

Ik hou van Minions ♡ en ik vind de stem van Gru (Steve Carell) al genoeg om me aan het lachen te krijgen!

Klaar voor nog meer Minions? Deze zomer zijn de Minions terug in een nieuwe 3D-animatiefilm voor de hele familie over de droom van een 12-jarige om de grootste superschurk ter wereld te worden in Minions: The Rise of Gru. Deze feel-good film zit vol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie. De film is geproduceerd door Chris Meledandri, de oprichter en CEO van Illumination in samenwerking met Janet Healy en Chris Renaud. De regie is in handen van Kyle Balda (Verschrikkelijke Ikke 3, Minions) met Brad Ableson (The Simpsons) en Jonathan de Val (de Huisdiergeheimen films) als co-regisseurs.

Welke film wil jij in de bios zien dit jaar?

Laat het me vooral hieronder weten!

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. We gaan echt veel te weinig naar de cinema en dat terwijl ik dat eigenlijk super leuk vind. Na veel langer wachten dat oorspronkelijk werd gedacht ben ik nog nieuwsgieriger geworden naar de derde Fantastic Beasts film.