Friday Five | Knusse boeken om de kerstsfeer in huis te halen

Ohhhh ik ben even een Friday Five boef…. Deze week staat er eigenlijk op de planning ‘Boeken die je graag leest als het regent’ en dan 24 december ‘Knusse boeken om de kerstsfeer in huis te halen’ en stiekeme ik heb deze even omgewisseld! 24 december is immers te laat om die knusse kerstsfeer in huis te halen! Kijk je mee naar mijn knusse aanraders?

De boeken staan in willekeurige volgorde maar staan allemaal garant voor dat heerlijke warme knusse wintergevoel! Het enige wat nog ontbreekt is een open haard en sneeuw buiten het raam!

De Kerstmisaurus, Tom Fletcher

De Kerstman en zijn rendieren wonen heel ver in het Noorden, in wonderlijke, magische en witbesneeuwde oorden. De Kerstman en zijn rendieren wonen daar niet alleen, maar met een heel speciale dino, zoals hij is er maar één… De Kerstmisaurus wil niets liever dan leren vliegen zodat hij met kerst de arrenslee door de lucht kan trekken. Maar vliegen is een stuk moeilijker dan hij denkt, zelfs met de hulp van de Kerstman! Op een speciale kerstavond valt hij door de schoorsteen van een jongetje dat gek is op dino’s. Samen ontdekken zij de magie van het geloven.

Korte review:

Elke bladzijde is een feestje en hoewel dit boek het volume heeft van de kerstman zijn buik heb je het zo uit! De Kerstmisaurus is met zijn speelse indeling echt een cadeautje voor jong en oud!

Winterhuis Hotel (Winterhouse #1), Ben Guterson

Betoverend en meeslepend verhaal over een meisje en een weelderig hotel, een familiegeheim en een verboden boek vol raadsels.

Wij zijn drie weken met vakantie. Het huis is afgesloten. In deze envelop zit een treinkaartje. Neem de trein naar het Winterhuis Hotel.

Bij de achterdeur vindt Elizabeth dit briefje, met in een plastic tas één set schone kleren en wat kleingeld. Noodgedwongen vertrekt ze, in haar eentje. En dan vindt ze een weelderig hotel, een familiegeheim, een verboden boek vol raadsels, alles onder een sluier van magie. Even lijkt het een paradijs, maar een paradijs met een vloek, die misschien alleen Elizabeth kan opheffen. Áls ze op tijd dat ene boek vindt en de raadsels weet op te lossen…

Korte review:

Elk onderdeel van dit boek bevat een sprankje van de magie dit dit verhaal rijk is! Als je van verhalen zoals Matilda, Lemony Snicket en Harry Potter houdt is het Winterhuis Hotel echt een boek voor jou!

Een onverwachte kerst, Natalie Cox

Charlies plannen voor een rustige plattelandskerst vallen in duigen als ze twee wel heel aantrekkelijke mannen ontmoet

Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.

Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.

Korte review:

Een explosie, een zwangere hond, alpaca’s, misdaad en mooie blauwe ogen maken dit een heerlijk luchtig boek dat je oppakt en niet meer neer kunt leggen.

Dickens’ Kerstverhaal

‘Geest!’ zei Scrooge. ‘Laat me alsjeblieft niet méér zien. Breng me naar huis. Waarom vind je het zo leuk om me te kwellen?’
Op 24 december 1843 verscheen de allereerste druk van Dickens’ A Christmas Carol in Prose, en alle 6.000 exemplaren waren diezelfde avond nog uitverkocht. Sinds die tijd is het altijd een klassieker gebleven. Want wie kent het verhaal over de gierige zakenman Ebenezer Scrooge niet?
Met deze nieuwe uitgave in de Wereldklassiekers-serie kan iedereen voor zich bepalen of The Mup- pet Christmas Carol dichtbij het origineel bleef en of Kermit en Miss Piggy recht deden aan het verhaal.

Korte review:

Van het lettertype tot aan de illustraties, ik kan niet anders zeggen dan dat ‘Dickens Kerstverhaal’ een juweel is van buiten en binnen! En zoals het zou moeten zijn rond de kerstdagen, het verhaal verwarmde mijn hart!

En dan als laatste een boek dat nog op mijn tbr ligt, wellicht iets dat ik deze kerst zelf oppak ❤️

Christmas Shopaholic (Shopaholic #9), Sophie Kinsella

Becky Bloomwood is dol op kerst. Het gaat altijd hetzelfde: haar ouders verzorgen het diner en de buren komen langs in vreselijke kersttruien. Maar dit jaar lijkt alles anders, Becky’s ouders verhuizen en vragen Becky het diner te organiseren. Wat kan er nou misgaan? Haar zus Jess eist vegan kalkoen, haar man Luke vraagt alweer aftershave en Minnie wil een heel specifieke picknickmand – en dan verschijnt er ook nog onverwacht een ex-vriendje met zijn opdringerige nieuwe vriendin, en hun motieven zijn verre van duidelijk. Wordt het een chaos of lukt het Becky er een fijne kerst van te maken?

Las jij al één of meerdere van deze titels?

Of misschien heb jij wel een knusse aanrader voor mij? Laat het me vooral hieronder weten!

De Friday Five van de andere deelnemers aan deze rubriek bekijken doe je hier:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Laurie (Laurie Leest)
Conny (Connies Boekkies)
Annabel (Het leven van een boekenworm)
Nienke (BookSomeTea)
Kim (De Juf Leest)
Nora (Geekish)
Katja (That Blonde Woman)
Patricia (Donderdesign)
Dennis (CooleSuggesties)
Kwante (Kwante in Wonderland)
Eline (ElineBooks)
Elke (Ladybooksalott)
Emmy (Zon en Maan)
Luna (Leesdame)
Kim (Books I care about)
Joany (Craving Pages)
Rianne Warmerdam (RianneWarmerdam.com)

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Ik las Dicken’s kerstverhaal en ook het origineel. Beide echte aanraders. Ook Winterhuis hotel heb ik gelezen. Die vind ik niet zo heel interessant. De Kerstmisaurus staat op mijn planken.