Het Verlaten Huis, Sandra J. Paul

Het Verlaten Huis, Sandra J. Paul

Zes vrienden. Een afgesloten huis. Een geheimzinnige kist.
Zes kinderen brengen samen een gezellige avond door terwijl hun ouders verderop in de straat een feestje bijwonen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, tot een mysterieuze aardbeving het huis in zijn voegen doet schudden en iedereen het bewustzijn verliest.
Wanneer de zes weer bijkomen, zitten ze opgesloten in een vervallen huis, zonder enig idee over wat hen zonet overkomen is. In het midden van de woonkamer staat een mysterieuze houten kist.
En dan gaat de kist open...

four-stars
Het Verlaten Huis geschreven door: Sandra J. Paul
Bladzijden: 300
Uitgeverij: Hamley Books | 27 February 2020
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Vooraf

Op een schaal van 1 tot 10 kan ik mezelf toch wel een 9 geven qua suffigheid! Ik kreeg een tijdje terug met een swap ‘De duistere school‘ en kwam daar steeds niet aan toe. Toen kreeg ik van de uitgever de vraag of ik ‘Het verlaten huis’ wou lezen en ging ik daar graag op in gezien de cover me echt aansprak en de synopsis ook.

Halverwege het boek daagde me pas dat dit een vervolg was op ‘De duistere school’. Don’t shoot me, het zijn rare en drukke tijden!

Laat ik wel zeggen dat je ‘Het verlaten huis’ dus ook echt prima kunt lezen als standalone en dat de covers van deze serie echt perfecte coverbuys zijn!

Wat vind ik van het verhaal?

Het verhaal begint met Quinten, hij probeert iedereen er van te overtuigen dat er iets mis dreigt te gaan in hun Kraaidorp. De heksen komen volgens hem, maar niemand gelooft hem. Zelfs zijn vader niet. Wanneer ze halsoverkop lijken te zijn verhuisd gaan we verder vanuit de overbuur meisjes Meike en Elizabeth, zij zijn heel nieuwsgierig waar Quinten is gebleven en willen dus ook aan hun nieuwe buren gaan vragen of zij een adres hebben.

Een antwoord op hun vraag is er niet maar al gauw is er een hechte vriendschap tussen zowel de ouders als de 4 buurkinderen Sem, Milo, Leon en Femke. Wanneer de ouders samen een avondje op stap gaan en de kids een oppas zouden krijgen begint het opeens hard te stormen. De kinderen verliezen hun bewustzijn en zodra ze wakker worden is alles veranderd. Ze zitten vast en er is niemand die hen kan helpen!

“Het huis heeft al die tijd op jullie gewacht. En nu heeft het eindelijk wat het wil.”

Of de kinderen het voor elkaar krijgen om te ontsnappen aan het huis lees je in deze ontzettend spannende jeugdthriller waarvan denk ik menig kind zal griezelen. De epiloog van het vervolgdeel maakt dat je meteen door zou willen lezen en na het zien van die cover ben ik al weer razend benieuwd!

Ook de vormgeving en illustraties in dit boek verdienen een applausje, ze geven het een geheel creepy setting.

Nu nog snel het eerste deel lezen zodat ik helemaal van de ‘geschiedenis’ op de hoogte ben.

Conclusie:

Een griezelige setting met een meedogenloze heks laat je bladzijden omslaan als een bezetene! Een ding is zeker, ‘Het verlaten huis’ is zo spannend dat je niet* alleen thuis wilt zijn om van dit verhaal te genieten. – Kwante in Wonderland

Cover
5 / 5
Verhaallijn
4 / 5
Personages
4 / 5
Schrijfstijl
4 / 5
Overall: four-stars

Dit boek ook lezen?

Je leest het eBook gratis met Kobo plus.

* Dit is natuurlijk niet het geval voor een volwassene. Al vond ik het erg spannend het blijft een jeugdthriller.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.