Lockwood & Co – Jonathan Stroud

Overdag is er niets aan de hand. ‘s Nachts komen kwade geesten tevoorschijn…

Het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar zonder twijfel allerbeste bureau dat op geesten jaagt is Lockwood & Co.
Medewerkers: de charismatische eigenaar Anthony Lockwood, boekenwurm George Cubbins en nieuwkomer Lucy Carlyle.

De drie staan voor hun moeilijkste klus tot nu toe. Het beruchte landgoed Combe Carey Hall moet geestvrij worden gemaakt. Geen van de vorige geestenjagers is ooit teruggekeerd. Anthony, Lucy en George moeten al hun talenten inzetten om te strijden tegen de geest van de Schreeuwende Wenteltrap en… om in leven te blijven.

winactie wenteltrapAuteur: Jonathan Stroud

Nederlands
320 pagina’s
Luitingh-Sijthoff
juli 2015

Ik geef dit boek 

In de schreeuwende wenteltrap volgen we het Ghostbusters- achtige bureau Lockwood & Co, dit eerste deel wordt verteld vanuit het oogpunt van Lucy die voor Lockwood gaat werken aan de angstaanjagende zaak op het landgoed.

Niet eerder las ik een boek waarin er op een manier over geesten wordt verteld waar de beelden zo levendig gevormd worden dat ik bijna het idee heb dat ik een horror film aan het kijken ben…

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van horror maar ben wel een mega angsthaas tijdens het kijken van zo’n film knijp ik dikwijls mijn ogen dicht… dat gaat bij een boek dus niet waardoor ik af en toe wanneer ik alleen thuis was in de avond dit griezelige boek terzijde moest leggen, zelfbescherming want anders durfde ik mijn trap niet meer op in het donker…. en dan al die donkere kamers boven met dat gapende zwarte gat waar de open zolder trap naar toe leid…..

Ja zover krijgt dit boek je, ik als volwassene die vanaf de gang d’r kamer in rent, het bed in springt en een lampje aan laat….

Ik kan niet wachten tot ik deel twee kan lezen, vooral nu de herfst zijn intrede doet en het vroeger donker word…. Ik kijk nu al uit naar het griezelen bij kaarslicht!

Lockwood & Co is een eng, mysterieus boek vol met het bovennatuurlijke, en daar bovenop een heerlijke dosis humor!

Mocht je niet te bangig zijn aangelegd is dit een aanrader 😉


Engelstalige boektrailer

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

    1. Voor mij was het ook iets heel anders dan normaal, maar het beviel me goed! Als mede angsthaas kan ik wel zeggen dat ik geesten verhalen toch best wel eng vind! Ik weet niet of de actie nu nog loopt maar er zit een sticker op het boek met datums tot wanneer hij €10,- is ipv €15,- geloof ik!