Blogtour | Alles is nu, Amy Giles

Blogtour | Alles is nu, Amy Giles

Blogtour | Alles is nu, Amy Giles

Alles is stuk. Alles is anders. Alles is nu

Amy Giles deelt een emotionele klap uit met "Alles is nu'. Het gezin waarin Hadley opgroeit lijkt perfect. Maar niets is wat het lijkt. Hadley is de oudste dochter en wordt mishandeld door haar vader. Ze doet er alles aan om haar zusje ditzelfde lot te besparen. Maar als Hadleys verboden relatie aan het licht komt, wordt het huiselijk geweld nog erger. Totdat er een ongeval gebeurt waardoor alles verandert. En na die dag praat Hadley niet meer over wat is geweest. Het kost haar al genoeg moeite om vrede te krijgen met het nu. "Alles is nu' is een aangrijpende YA crossover van de talentvolle Amy Giles.

five-stars
Alles is nu geschreven door: Amy Giles
Bladzijden: 288
Meer van deze auteur: De scherven
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 5 November 2019
Genre: Young Adult
Vertaald door: Els Brevink
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik vind de Nederlandse cover van ‘Alles is nu’ helaas te lieflijk overkomen voor wat het boek is. Door de kleur en speelsheid van de titel voelt het als een zoet tussendoortje. Een romannetje wat bij mams op tafel ligt.

De originele cover geeft een grimmiger sfeer door de donkere huizen en de ietwat meer verloren houding van het meisje. Ook de tekst voelt daar niet aan als een roman.

Voor mij dus helaas geen cover buy maar door de synopsis was ik al verkocht!

alles is nu

Alles is nu is een verhaal dat verteld word in twee delen: het verleden en nu.

In de verleden tijd lees je vanuit Hadley die opgroeit in en liefdeloos gezin. Met een vader en moeder die leven voor uiterlijk vertoon worstelt Hadley zichzelf door haar dagelijks leven om haar vader maar tevreden te houden. Op haar moeders hulp hoeft ze niet te rekenen.

Hij brak haar jaren geleden. Nu probeert hij mij ook te breken.

Maar wanneer ze toch interesses begint te krijgen waar haar vader niks van wil horen draait hij zich naar Hadley’s jongere zusje om daarmee Hadley te straffen.

Elk moment in Hadley’s leven is een strijd en dat maakt dit boek super intens!

Ze probeert zich zo goed mogelijk aan haar vaders absurde eisen te houden maar wanneer ze proeft van een ‘eigen’ leven hoopt ze eigenlijk dat een volwassen buitenstaander door de regels heen kan lezen en ziet wat er bij haar thuis allemaal gebeurd.

Zelf iets zeggen durft ze niet, dat heeft haar vader haar wel duidelijk gemaakt.

‘Wat er in dit gezin gebeurt, blijft in dit gezin. Ik zweer het, Hadley, als je het ooit aan iemand vertelt, vermoord ik je met eigen handen.’

Hoewel haar beste vrienden haar vader wel grappend ‘de Drillmeester’ noemen weten ze niet hoe zwaar Hadley het thuis echt heeft. En zo komt Hadley tot een punt waarop ze klaar is met alles!

In het nu kan ik je niet zonder spoilers vertellen waar dit over gaat! Er is een ongeluk geweest en dit heeft alles veranderd. Wat dat ‘alles’ precies allemaal is moet je zelf lezen!

Alles is nu is mooi op zijn eigen manier, maar ook echt hartverscheurend en pijnlijk!

Amy Giles heeft een ongelooflijk zwaar maar geweldig verhaal geschreven en ik ben heel benieuwd naar meer van haar hand!

alles is nu

[bol_product_links block_id=”bol_5db8004677a5b_selected-products” products=”9200000117145554,9200000115376539″ name=”alles is nu” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”798″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Voor meer recensies kun je kijken bij de andere bloggers die deelnemen in deze blogtour:

En dat zijn de volgende websites: Judithblogtsolo.nl, Bookstamel, Lees meeBright Blue Books, Axelles booksThe Spine BreakersJenniferleestAbout my bookshelf en Thrillers and more.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.