Recensie | Heartstopper (Heartstopper, #1) by Alice Oseman

Recensie | Heartstopper (Heartstopper, #1) by Alice Oseman

Het afgelopen schooljaar was niet geweldig voor Charlie, maar hij wordt in ieder geval niet meer gepest. Nick, rugbyster van de school, heeft hier en daar wat gehoord over Charlie – de jongen die vorig jaar gedwongen uit de kast moest komen en een paar maanden werd gepest – maar hij heeft nog nooit met hem gepraat. Tot ze naast elkaar in de klas komen te zitten…
Er ontstaat een warme en intieme vriendschap en al snel valt Charlie als een blok voor Nick, ook al weet hij dat hij geen enkele kans maakt. Maar Nick worstelt met zijn eigen gevoelens en hoe dichter de twee naar elkaar toe groeien hoe duidelijker het wordt dat liefde ontzettend onvoorspelbaar en verrassend is.

five-stars
Heartstopper: Nick en Charlie ontmoeten elkaar (Heartstopper, #1) geschreven door: Alice Oseman
Bladzijden: 288
Serie: Heartstopper #1
Meer van deze auteur: Heartstopper 2 - Nick en Charlie worden verliefd...
Uitgeverij: Best of Ya | Augustus 2021
Genre: Young Adult, Strips & Graphic novels
Vertaald door: Niels van Eekelen
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Ik hou echt van de tekenstijl van Alice Oseman. De kleuren zijn ook allemaal even mooi gekozen en dat alles maakt het voor mij een coverbuy!

Wat vind ik van het verhaal

Het is jaren geleden dat ik voor het laatst een graphic novel las en meteen toen ik dit boek oppakte vroeg ik me af waarom dat al zo lang geleden is.

Ik had over Heartstopper al zoveel gehoord dat ik er razend benieuwd naar was, maar ja er was geen vertaling en dus bleef het bij op een tbr staan.

Tot ik een persbericht ontving van Best of Ya en niet wist hoe snel ik er op moest reageren!

Heartstopper gaat over Charlie, een schat van een gozer met een klein hartje dat bijna continue lijkt te blozen. Charlie is 10 maanden voor dit verhaal zich afspeelt ‘uit de kast gekomen’ en dat was hoogstwaarschijnlijk alles behalve simpel op een jongensschool.

Vanaf het begin van zijn nieuwe schooljaar worden de klassen op zijn school gemengd en zo komt hij naast Nick te zitten.

Nick is een rugby speler en word daardoor een beetje gezien als macho die andere vaak ‘gast’ noemt. Maar Charlie ziet iets anders en dagdroomt graag weg bij het idee dat Nick misschien geen hetero is en misschien ook wel verliefd zal worden op hem.

Door deze graphic novel heen lees je het schattigste ‘Friends to lovers’ recept ooit!

Beide maken ze moeilijke momenten mee die verschillen van fysiek geweld in een soort relatie tot je eigen seksualiteit uitzoeken. Lastige onderwerpen wisselen zich gedurende dit eerste deel af met fluffy onderwerpen en momenten die je hart zullen doen smelten ❤️

Heartstopper Nick en Charlie ontmoeten elkaar is een hartverwarmend eerste deel en meteen toen ik het uit had wou ik door in het volgende deel. Dat einde is gewoon heartbreaking! Gelukkig hoef ik daar niet heel lang op te wachten want hij ligt 19 oktober al in de winkel!

Ps. wist je dat deze boeken ook verfilmd worden naar een achtdelige serie voor Netflix ❤️

Heartstopper ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.