Recensie | Hot Mess, Lucy Vine

Recensie | Hot Mess, Lucy Vine

Hot Mess [zn.] - een aantrekkelijk persoon, die zich regelmatig in een staat van chaos bevindt.

Heb je weleens aan een zondagse brunch gezeten terwijl je nog rook naar zaterdagnacht?
Regelmatig je bed, Netflix en pizza verkozen boven menselijk contact?
Of nog steeds de huur van je muffe appartement niet opgezegd omdat hij zo lekker goedkoop is?

Ontmoet je soulmate, Ellie Knight.
Haar leven... loopt niet bepaald zoals gepland. Ze haat haar baan, haar vrienden beginnen allemaal te settelen en zich voort te planten, en haar huisgenoten zijn ronduit bizar. Sommigen zullen Ellie omschrijven als een 'hot mess'. Maar wie heeft wél alles perfect voor elkaar? Hot mess is een schaamteloos grappig verhaal met een heldin waar velen zich in zullen herkennen: Ellie - een moderne Carrie Bradshaw meets Bridget Jones.

three-half-stars
Hot Mess geschreven door: Lucy Vine
Bladzijden: 320
Uitgeverij: A.W. Bruna | oktober 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

Ik was op slag verliefd op deze cover. Ik zag hem in een najaarsaanbieding en hij blinkt gewoon van de bladzijde. De titel Hot Mess in combinatie met de tekst Bridget Jones op Tinder maakte dat ik dit boek dolgraag wou lezen.

Dankzij de uitgeverij kon ik er meteen na uitkomst in beginnen!

Voor diegene die me op Goodreads volgen was al te zien dat ik op bladzijde 13 zei van dit boek te houden!

Ik was er zelfs van overtuigd dat dit echt een vijf sterren boek zou worden!

Eleanor, Ellie of Lenny is de hoofdpersoon in dit boek en we lezen haar verhaal een beetje als een dagboek.

Het boek opent op Valentijnsdag met Ellie die in een cafe zit te wachten op de blind-date die haar zus Jennifer heeft geregeld.

Ellie’s liefdesleven is nadat zij de relatie met Tim een jaar geleden verbrak niet echt rozengeur en maneschijn.  Valentijnsdag is dus ook niet echt haar lievelings-dag, al die verliefde mensen op straat vind ze dan ook ontzettend irritant!

“Er is maar één dag in het jaar waarop die vreselijke types naar buiten mogen, en dat is vandaag. Het zijn net Halloween heksen, maar van hun magische kracht moet iedereen die hen ziet kotsen.”

Aan seks geen gebrek zo had ze onder andere nachtelijke rendezvous met Man met schattig hondje, Man die huilend klaarkwam, Man die mijn bestek stal en Lang en Dun (penis, niet lichaam).

Volgens haar is het van belang om niet hun echte naam te gebruiken, net zomin als aan een zwerfhond moet je je niet teveel aan ze hechten.

Op dit moment ben ik dus pas op bladzijde 13 en hou ik van dit boek! Ellie voelt als de clumzy Bridget Jones met de avonturen van de Sex and the City Babes!

Helaas blijft het niet zo hilarisch als in de eerste hoofdstukken.

 

Alan, de vader van Ellie, komt tussendoor met e-mails aan bod waarin hij telkens stukken stuurt van zijn roman. Hij is op het idee gekomen door zijn therapeute van wie hij een dagboek moest bij houden. Zijn roman genaamd 75 Tinten Tony is zoals jij nu ook meteen verwacht een knockoff van de boeken van E.L. James, maar dan echt tragisch slecht geschreven met de ondertoon van dramatische Spaanse telenovela’s.

Hoewel het achterliggende verhaal best zielig is erger ik me aan de stukken waarin Jennifer of Alan aan bod komen. Jennifer is namelijk gewoon een mega kreng, echt een Bitch to the Max! En hoe zij Ellie en hun vader behandeld (al is zijn roman zo tragisch) is gewoon ijskoud. Ook al roept het einde van het boek weer wat sympathie op heb ik me toch teveel geërgerd aan deze personages.

Als Hot Mess gevuld zou zijn geweest met alleen de Tinder verhalen en de humor van Ellie was dit echt een vijf sterren recensie geweest!

[bol_product_links block_id=”bol_59e73490b6acb_selected-products” products=”9200000079416522″ name=”hot mess” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments