Recensie | Zonderling (Strange the Dreamer #1), Laini Taylor

Recensie | Zonderling (Strange the Dreamer #1), Laini Taylor

De droom kiest de dromer, niet andersom. Lazlo Strange, oorlogswees en junior bibliothecaris, vreest dat zijn droom slecht gekozen heeft. Al sinds zijn vijfde is hij geobsedeerd door de mythische verloren stad Weep, maar het vergt meer moed dan Lazlo in zich heeft om de halve wereld over te steken en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een held genaamd de Godslayer en een groep legendarische krijgers heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Waardoor werd Weep tweehonderd jaar geleden gescheiden van de rest van de wereld? En wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?

three-half-stars
Zonderling geschreven door: Laini Taylor
Bladzijden: 464
Serie: Strange the Dreamer #1
Uitgeverij: Best of Ya | 28 March 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover is echt prachtig! Een hele mooie blauwe kleur met gouden opdruk! Zonderling is liefde op het eerste gezicht.zonderling

Mij werd gezegd dat Zonderling echt geweldig was! Vriendinnen en kennissen vinden deze auteur echt legendarisch! Maar ik denk dat Zonderling een boek is dat je precies moet liggen! De schrijfstijl van Laini Taylor is er één die rijk maar bedwelmend is! Soms net een beetje teveel voor mijn palet!

Met name de eerste 150 bladzijdes kosten me best wat tijd om er echt in te komen en dit ging voor mijn doen dan ook best traag. Er is niet veel dat ik over dit boek kan zeggen, want de meeste dingen waar ik wel echt van hield zijn behoorlijk grote spoilers.

Lazlo Zonderling is een wees die opgroeit in een bibliotheek, gefascineerd door een vergeten stad wiens naam is gestolen van de rest van de wereld. Die wereld komt op een dag aankloppen met een uitnodiging en Lazlo mag mee naar een plaats van goden en verrassende magie.

Het is allemaal erg veel en voor mij misschien af en toe net een beetje too much? Werkelijk zowat elke fantasie trope was in dit boek te vinden! Maar het werkt wel. Het past allemaal bij elkaar maar niet onmiddellijk op de manier waarvan ik dacht dat het zou doen.

Het is een boek waar je de tijd voor wilt, en soms moet, nemen en van wilt genieten, maar ook een boek waar je snel doorheen wilt om te zien waar het toe leidt.

De denkwijze van Laini Taylor is een Wonderland. De Mad Hatter is er niks bij! Alles in Zonderling is uniek! Het verhaal, de wereld opbouw, de personages.

Maar….

Het kostte me wel wat wilskracht om door haar boek te dringen. Ik lees om te ontsnappen aan de realiteit, en hoewel Zonderling zeker een ontsnapping was, kostte het me ook veel moeite om door zoveel fantasie heen te spitten.

Desalniettemin ben ik toch benieuwd naar het vervolg!

[bol_product_links block_id=”bol_5cf50810aed80_selected-products” products=”9200000101886964,9200000102170059″ name=”zonderling” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”794″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 comments