Wonderland’s Bookish Secret Santa 2018

Gewoon omdat het kan! Daar is Wonderland weer met de vierde editie van Secret Santa! Wil jij meer weten of jezelf opgeven? Kijk gauw verder!!!

Dus dit jaar kun je je opgeven voor Secret Santa 4.0! Ik kan het haast niet geloven dat ik dit al voor de vierde keer organiseer en elk jaar weer word ik zo enthousiast van alle geweldige pakjes en leuke reacties!

Voor diegene die de vorige jaren niet hebben meegedaan volgt hieronder de uitleg! In het menu ♥ Swaps kun je ook eerdere swaps terugvinden!

Secret Santa 4.0 | Wat is de bedoeling?

We kopen voor een ander cadeautjes tot aan de € 35,- (bedrag excl. verzending), doen er een leuk gedichtje bij en zorgen ervoor dat dit verpakt als kerstcadeautje op 15 december verzonden wordt zodat het onder de kerstboom kan liggen bij de ontvanger!

Dit jaar is het bedrag hoger dan voorgaande jaren! Boeken in Nederland worden steeds duurder en dus moet helaas het budget iets omhoog! Heb je een Engelse lezer? Dan hebben die natuurlijk geluk want dan kun je misschien wel meerdere boekjes kopen 😉

Secret Santa 4.0 | Hoe doen we dit dan?

Een leuke boeken swap! Dat is natuurlijk het uitgangspunt!

Bij eerdere swaps is gebleken dat sommige mensen helemaal over de top gaan met hun karma levels en er dus echt gigantische pakketten tentoongesteld werden! Natuurlijk is dit ontzettend lief maar probeer je in te houden 😉

Het budget is na een poll aangepast en dus zijn bij de swaps de volgende budgets vastgesteld:

Spook-a-Swap | Boeken en goodies tot € 25,00 exclusief verzending met track en trace.

Secret Santa | Boeken en goodies tot € 35,00 exclusief verzending met track en trace.

Secret Valentine | Boeken en goodies tot € 25,00 exclusief verzending met track en trace.

Summer Swap | Boeken en goodies tot € 35,00 exclusief verzending met track en trace.

Om het zo eerlijk mogelijk te houden vraag ik jullie om de karma levels te beperken. Het is moeilijk om te zien hoe er pakketten van € 50,- aankomen terwijl sommige maar echt het budget van € 25,- of € 35,- hadden!

Leef je dus heerlijk uit maar hou je budget in de gaten!

(Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je wel op Facebook in een swap groep van mij zit en je de Facebook pagina van Wonderland hebt geliked! Ben je helemaal nieuw? Dan is er de voorwaarde dat je gemeenschappelijke vrienden hebt die al eerder meededen of bekend zijn in Wonderland! Dit zodat we geen nep accounts krijgen en er mensen teleurgesteld gaan zijn!)

Wat is er wel verplicht bij de Secret Santa?

 • Minimale besteding van € 35,-
 • Minimaal 1 boek van je lootjes verlanglijstje! The more the merrier!
 • Leuke boekgerelateerde goodies! Je hebt tijd zat voor Ome Ali of Tante Etsy!
  Iets Kerst lekkers is natuurlijk ook heel leuk!
 • De cadeautjes leuk inpakken!
 • De doos leuk inpakken! Dit is toch wel een vereiste gezien het zoveel leuker is als je een versierd pakket ontvangt in plaats van bijvoorbeeld een lays chips doos!
 • Een kerstkaart met gedichtje!

Daarnaast ben je ook verplicht om in de groep actief deel te nemen! Dit houdt in dat je de vragenlijsten beantwoord, een sneak peek en unboxing in de groep stuurt etc… Doe je dit niet word je helaas uitgesloten voor een volgende ronde!

Ik heb deze keer gekozen voor een vaste verzenddatum omdat ik anders te veel achter tracking codes moet gaan aanzitten! Mocht je echt eerder moeten verzenden dan kan dit enkel na overleg!

(Voorwaarde om mee te kunnen doen is dat je wel op Facebook in een swap groep van mij zit en je de Facebook pagina van Wonderland hebt geliked! Ben je helemaal nieuw? Dan is er de voorwaarde dat je gemeenschappelijke vrienden hebt die al eerder meededen of bekend zijn in Wonderland! Dit zodat we geen nep accounts krijgen en er mensen teleurgesteld gaan zijn!)

Als je mee wilt doen met deze Secret Santa dan kan je dit doorgeven via de reacties onderaan de pagina, zet in het bericht je naam/nickname waarmee je op Facebook zit, plaats een BE achter je naam als je uit België komt en meld je aan bij de groep op Facebook!

Bookish Secret Santa in Wonderland 2018

Het is heel belangrijk dat je aangemeld bent bij de groep want daar zal ik de oproep voor jullie email adres plaatsen en de eindcontrole doen voor ik ga loten!

Denk er ook even over na of je misschien ook een pakket over de grens wilt sturen! We hebben al vele rondes dezelfde Belgische dames en voor hun is het natuurlijk ook leuk om ‘vers vlees’ in de kuip te hebben!

Secret Santa 4.0 | Om teleurstelling te voorkomen!

Doe ajb echt moeite voor elkaar, hoe zou je het zelf vinden als je heel veel moeite hebt gedaan en je krijgt zelf een flut cadeau?

Koop dus echt iets (zoveel mogelijk wat binnen het budget valt) van het wensenlijstje en vul het aan met leuke dingetjes. Als je dus slim bent plaats je op je wensenlijstje geen boek van € 20,- maar boeken van maximaal € 15,- zo is er ruimte voor nog wat leuks!

Je hebt ruim de tijd om dingetjes te bestellen op bijvoorbeeld Ome Ali dus doe je best om er een pakket van te maken waar je zelf ook wild van zou worden!

En pak het ook mooi in 😉 het is de kerst periode dus je hebt vast ergens een rol glimmend kerstpapier liggen!

Secret Santa 4.0 | De belangrijkste regel!

Als je je opgeeft laat dan niet een ander stikken door niks te verzenden!

Dit is denk ik nog wel de belangrijkste regel! Je dient je pakket te verzenden met Track en Trace en mij een foto te sturen van je verzendbewijs!

Je kan je opgeven vanaf nu 😉 (dan heb je ruim de tijd om een geld bij elkaar te sparen!) tot 30 september 19.00 (dan heb je ook tijd zat om te kopen en verzenden) daarna trek ik de lootjes en ontvang je dus een aantal mailtjes!

*Voor de doorgewinterde Wonderland swapper is dit een tijdje maar veel mensen twijfelen altijd een poosje om mee te doen en balen dan als de inschrijving al gesloten is! Beetje geduld voor een schone zaak dus dames 😉

Je ontvangt allereerst een mailtje met je eigen lootje wat je direct inlevert zodra je hem binnen hebt! Daarna heb je 48 uur om hem in te vullen!

(in je lootje/verlanglijstje zet je je wensen tot € 35,- excl. verzending, een klein verhaaltje over jezelf, je favorieten en je hobby’s, zo word een gedichtje maken wat makkelijker, je wensen en je adres, zo heeft enkel diegene die jouw trekt je adres)

Zodra iedereen dit gedaan heeft worden de lootjes getrokken en ontvang je dus weer een mailtje met het door jouw getrokken lootje!

In de groep zul je ook verschillende vragenlijsten of vragen van Santa’s vinden!

Secret Santa | Belangrijkste data

30 september – Uiterste inschrijvingsdatum

15 december – Verzenddag

24 december – Unboxing ♥

Ik heb er weer ontzettend veel zin in en hoop dat jullie allemaal weer jullie uiterste best gaan doen om een geweldig pakket voor een mede boekenwurm te maken!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

71 comments

 1. Im in! Maar goed dat wist je vast wel!! En ik wil ook best naar België sturen! Gezellig.. Maar is dat dan ook via post nl? Ik heb namelijk nog nooit naar buitenland verzonden, dus een uitleg berichtje in de Facebook groep zou fijn zijn.

  We hebben er weer zin in

  X

 2. Jeej zin in!!! Oké zit natuurlijk volop in de Halloween swap, maar natuurlijk doe ik met kerst ook weer mee.

 3. Ik doe ook zeker weer mee! Heel goed bevallen vorig jaar
  Ik komt uit NL en zou eigenlijk ook graag alleen binnen NL sturen

 4. Ik wil graag meedoen. Doe nu mee met de spook a Swap. Heb me aangemeld om lid te worden bij de fb site. Is dit voldoende?

 5. Tuurlijk wil ik weer meedoen met de leukste kerstswap! Ik vind het ook niet erg om een keertje naar Belgie te versturen.

 6. Ik doe weer mee! Maar dat had ik ook op fb al gezegd.
  Fbnaam is lizet Hoogwerf.
  Heb er nu al weer zin in ookal ben ik nog druk bezig met de spooky swap en Desiree haar herfstswap.

 7. Ik geef me meteen maar ff op.. beter nu als te laat.. ik vind hwt te leuk.. verheug me er nu al op en ben nog volop met de Halloween bezig

 8. Oooh ik word hier zo enthousiast van! Ik kom hier via Liesbeth van Zwartraafje maar heb dus wel nog nooit meegedaan. Ik ben Irene Vermeir op Facebook (irene.vermeir.31) en ben van België (en zou liefst ook enkel in BE verzenden, voor m’n eerste keer). Heb net een verzoekje ingediend om lid te worden van de groep op Facebook. Spannend!
  irene | tussenmarsenjupiter onlangs geplaatst…Bullet journal | September.My Profile

 9. Ik doe heel graag weer mee.
  Kim Wymeersch, België (ik kan ook naar NL versturen, wat voor jou het beste uitkomt).
  Nu al weer veel zin in 🙂

 10. Na lang twijfelen vind het te leuk om niet mee te doen. Stiekem stond de verzend datum al in mijn agenda en was ik al aan het kijken wat ik kon bestellen of maken haha! Dus ik dacht ik moet me toch gewoon opgeven 🙂 Bij deze doe ik ook mee!

 11. Nog niet zo into swaps, maar o.a. Zwartraafje heeft me over de streep getrokken om het eens te proberen! Ik heb me aangemeld in de Swap groep op facebook (Sofie Ballieu), en ik kom uit België.
  Spannend!

 12. Ik doe graag mee!! Op facebook heet ik Maud Smulders, maar aangezien die er meerdere zijn ben ik degenen met de foto van een groep in een spiegel en draag zelf een Hufflepuff sjaal.

 13. Ik doe graag mee super leuk concept heb al 2 keer meegedaan aan de secreat santa van young adult boeken en series en dat was geweldig om te doen

 14. Ik doe graag mee!
  Dit wordt mijn eerste keer meedoen aan deze Swap maar ik heb voorgaande jaren meegedaan aan die van Emmy.
  Ik vind zoiets altijd een erg leuk concept en kan niet wachten om spulletjes te gaan kopen hiervoor.

 15. Ik doe graag mee!
  Ik heb mij al aangemeld op de Facebook groep, Monique Loer (NL).
  Echter heb ik waarschijnlijk geen gemeenschappelijke vrienden die al eerder aan deze swap hebben meegedaan.
  Ik hoop dat dit geen probleem is. Meestal bekijk ik blogs via bloglovin en laat ik Facebook buiten beschouwing.
  Wel heb ik een aantal jaar meegedaan aan de boekenswap van Emmy (Zonenmaan).
  Mocht je toch wat zekerheid willen dat ik het pakketje verstuur dan kan je mij altijd via Facebook een bericht sturen.
  Dan vertel ik wat meer over mezelf of licht ik het verder toe.
  Ik hoop dat ik mee mag doen!

 16. Ik wil dit jaar ook graag een keer mee doen! Ik zal mijzelf even in de facebook groep zetten. Mijn naam op facebook is gewoon: Nalina de Vendt.

  1. Oh en ik ben al heel lang lid van je normale facebook groep en Chanel van der Rijst is een goeie vriendin van mij en zij heeft al vaker mee gedaan 🙂

 17. Ik heb hier al zoveel leuks over gelezen en ik ben zo dol op de kerstsfeer, dat ik dit jaar heel graag wil meedoen! Het lijkt me supergezellig.

  (Ik woon in België.)